Lytho fuseert met inMotionNow

Apr 07, 2021

Lytho fuseert met inMotionNow

Nieuwe combinatie van Creative Workflow en Brand Management oplossing biedt organisaties meer grip op hun gehele content lifecycle.

Raleigh, NC, VS en Den Haag, NL - 7 april 2021 - InMotionNow kondigt vandaag de overname aan van Lytho, een brand management en digital asset management (DAM) platform. Lytho's geavanceerde digital asset management mogelijkheden, brand portals en de unieke create & publish oplossing zijn een aanvulling op InMotionNow's toonaangevende creative workflow platform, inMotion ignite. Samen bieden InMotionNow en Lytho een centraal en eenvoudig te beheren platform voor het plannen, reviewen, delen, opslaan en publiceren van content.

"Content teams zijn meer dan ooit van cruciaal belang voor zakelijk succes. Daarom hebben we het aantal bedrijven in marketingtechnologie de afgelopen jaren zien exploderen. Ondanks de vele tools op dit gebied, zijn er nog steeds te veel onvervulde behoeften," zegt InMotionNow CEO Douglas Thede. "De meeste oplossingen pakken slechts een klein deel van een breder probleem aan. Onze versterkte focus op de volledige content lifecycle en betrokkenheid bij de creatieve en marketingteams die we ondersteunen, biedt een overtuigende, innovatieve oplossing die onze klanten een gebruiksvriendelijke, end-to-end oplossing aanreikt die workflow met content-distributie combineert."

InMotionNow, gevestigd in de Verenigde Staten in North Carolina, is vooral bekend om haar creative & marketing workflow platform. InMotion Ignite stelt teams in staat om content-creatieprocessen te automatiseren, samen te werken en te standaardiseren. InMotionNow heeft een sterke marktpositie in de VS en bedient al meer dan 20 jaar klanten in de detailhandel, het hoger onderwijs, de verzekeringsbranche, professionele sportteams en meer.

Lytho heeft haar hoofdkantoor in Den Haag en richt zich op het helpen van marketing- en creatieve teams bij het oplossen van de belangrijkste organisatorische problemen op het gebied van brand management, asset management en branded content. Lytho stelt teams in staat om marketing- en creatieve middelen die in lijn zijn met merkinitiatieven en campagnes, te beheren, te distribueren en te meten. Bovendien biedt Lytho de mogelijkheid om interactieve merkrichtlijnen te delen en te beveiligen, wat helpt om merkconsistentie te verzekeren. Om nog een stap verder gaan, biedt haar Lytho eindgebruikers templates gebaseerd op InDesign aan waarmee ze eenvoudig on-brand content kunnen creëren. Hiermee kunnen creatieve teams zich blijven concentreren op waar ze echt goed in zijn, namelijk het creatieve proces.

Lytho heeft de laatste jaren een sterke positie verworven in Europa. Het bedrijf heeft werknemers uit 10 verschillende landen en brengt hiermee internationaal karakter en wereldwijd bereik mee in het nieuwe fusiebedrijf. Lytho heeft een indrukwekkend aantal strategische partnerships ontwikkeld, ontving de status van "High Performer 2021" op G2, en telt klanten in onder meer de financiële, manufacturing- en automotive industrie.

"We zijn ontzettend trots om samen te gaan met InMotionNow. De combinatie is zeer complemenatir en geeft ons de mogelijkheid om marketeers te faciliteren tijden de gehele content lifecycle, waarmee wij dagelijkse uitdagingen voor deze teams kunnen oplossen," aldus Lytho Co-Founder en CEO Niels Bouwman. "Door nu als één team onze klanten te bedienen, zien we enorme kansen om merken te helpen significante resultaten te realiseren met hun content strategie".

Een van de gebieden waarop het gefuseerde bedrijf denkt dat een geïntegreerd product unieke waarde zal toevoegen aan klanten is het meten hoe de content presteert. Uit een jaarlijks onderzoek dat InMotionNow samen met InSource, een branche-vereniging voor de creative industrie, uitvoert, blijkt dat 55% van de creatieven zelden of nooit kwantitatieve feedback krijgen over hoe goed een asset het heeft gedaan bij klanten en prospects. Dit toont het belang van het terugkoppelen van prestaties aan de creatives. Dit is een enorme uitdaging die InMotionNow en Lytho op unieke wijze kunnen aanpakken door hun platforms te integreren.

Het nieuwe fusiebedrijf is van plan alle kantoren open te houden, alle werknemers te behouden en remote workers over de hele wereld te blijven ondersteunen. Verder zal het bedrijf nieuwe medewerkers werven om de productintegratie te versnellen.

Thede concludeert: "Met onze vergelijkbare bedrijfsculturen, focus op het leveren van waarde aan content teams en de complementaire feature sets, zijn InMotionNow en Lytho uniek gepositioneerd om het meest toepassingsrijke platform te zijn dat is ontworpen om teams in staat te stellen het maximale uit hun content te halen voor hun merk."

Over InMotionNow, Inc.

InMotionNow is een toonaangevende leverancier van marketing resource management oplossingen voor marketeers en creatives. InMotion ignite zorgt voor afstemming, levering en verantwoording tussen relevante stakeholders met als doel het maximale uit de content te halen. De applicatie stelt de gebruikers in staat hun projecten te beheren, te volgen en samen te werken in één online omgeving. Met een gebruiksvriendelijke interface en een sterk customer experience team helpt InMotionNow creatives en marketingteams hun workflow te automatiseren en iedereen te laten doen waar ze goed in zijn. Ga voor meer informatie naar www.InMotionNow.com.

Over Lytho

Lytho helpt merken beter te communiceren met hun award-winning DAM-oplossing. Lytho stroomlijnt marketing taken en bespaart tijd bij het creëren, zoeken, delen en publiceren van digitale content. Maximale consistentie met het Brand Center. Maximale efficiëntie met de Digital Asset Manager. En creëer on-brand content met de Create & Publish functionaliteit. Lytho is de ‘single source’ waarmee marketeers en communicatie-professionals alle marketingcontent kunnen beheren, creëren en publiceren. Dankzij Lytho's templating functionaliteit voor presentaties, flyers, brochures en advertenties, kunnen teams consistente on-brand content creëren. Lytho's intuïtieve, ‘AI-driven’ zoekfunctie stelt gebruikers in staat om gemakkelijk te vinden wat ze zoeken en dit veilig te delen met mensen binnen en buiten hun organisatie. Ga voor meer informatie naar www.lytho.com.

Mediacontact:
Frank Strong
voor InMotionNow en Lytho
202-352-5920
frank@swordandthescript.com

Want to receive our blogs?

Subscribe to our weekly blog.