Lytho DAM functie - Quitclaims

Jul 29, 2021

Om de persoonsgegevens van individuen op het internet te beschermen, handhaaft de EU de standaarden van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Alle bedrijven die persoonsgegevens verzamelen, moeten aan deze standaarden voldoen. Zorgen dat jouw organisatie met persoonsgegevens omgaat zoals voorgeschreven door de AVG, kan een aanzienlijke uitdaging zijn. Met name het beheren van creatieve assets, waaronder afbeeldingen van studenten, medewerkers of leden, is een complexe taak.

Dat is waar Lytho mee helpt! We zien het belang van de AVG in, maar erkennen tegelijkertijd de uitdagingen die dit vormt voor bedrijven. Vanuit die gedachten hebben we onze Quitclaims-functie ontwikkeld. Zodat je met gemak kunt blijven voldoen aan de AVG.

Wat is de functie Quitclaims?

De Quitclaims-functie in Lytho maakt het gemakkelijk om grote hoeveelheden digitale assets te beheren, zonder het gedoe om de toestemmingen voor iedere asset handmatig te beheren.

Hoe werkt het?

Binnen deze functie kun je een juridische claim uploaden naar onze Asset Manager en deze linken aan de asset in kwestie. Daarna kan je op ieder moment online de asset én de juridische claim raadplegen en controleren. Lytho identificeert welke tijdslimiet geldt voor iedere asset met een juridische claim. Zo kun je een asset niet zien of gebruiken voor publicatie als de datum buiten de juridische tijdslimieten valt.

Het ‘planning’-filter laat je je assets filteren op de datums waarop ze mogen worden gebruikt en gepubliceerd. De ‘protections’-filter laat je gemakkelijk zoeken naar digitale assets verbonden met een quitclaim. Deze filterfuncties verbeteren de doorzoekbaarheid van je assets voor minimale inspanning met maximale efficiëntie.

Planning image Protections image

Voordelen:

  • Upload juridische claims naar de Asset Manager
  • Link juridische claims met de relevante asset
  • Krijg toegang tot de asset én de bijbehorende juridische claim.
  • Gebruik nooit een asset voor publicatie zonder toestemming

 Dit is een essentiële functie voor allerlei sectoren, zoals gemeentes en onderwijsinstellingen. Het garandeert dat je geen digitale assets misbruikt met daarin afbeeldingen van personen waar je geen quitclaim voor hebt. Met Lytho wordt AVG-compliance makkelijk!

Plan een demo met onze experts om gepersonaliseerd advies te ontvangen over hoe de Quitclaims-functie jouw organisatie kan helpen bij AVG-verantwoorde inzet van assets. Het is gratis en online, en neemt niet meer dan 20 minuten in beslag.

Boek een demo van Lytho voor meet informatie.

Want to receive our blogs?

Subscribe to our weekly blog.